VACCINATIES

In de praktijk willen we bepaalde virale aandoeningen voorkomen. Hierbij worden bepaalde vaccins jaarlijks en andere driejaarlijks aan uw dier gegeven. Deze ziekten zijn één voor één levensbedreigend voor onze huisdieren. Enkele zijn ook schadelijk voor mensen. Indien u liever niet vaccineert, kunnen we het bloed laten bepalen op antistoffen tegen deze ziekten. Heeft uw hond of kat onvoldoende antistoffen, kan het toch geadviseerd worden om te vaccineren.

In bepaalde omstandigheden is het verplicht te vaccineren. Als u wilt reizen naar het buitenland met uw dier, of als uw dier in een honden- of kattenhotel verblijft. Ook bij het gaan naar de hondenschool, moet uw hond gevaccineerd worden.

Wanneer u komt voor de vaccinatie, wordt ook voldoende tijd genomen voor uw dier algemeen te onderzoeken. Hart en longen worden beluisterd, de lymfeknopen worden gepalpeerd, de tanden bekeken. De buik wordt ook gepalpeerd en ten slotte worden de oren en vacht geïnspecteerd.

Verder advies over voeding of voorkomen van andere ziekten worden besproken. Verdere vragen heeft over verzorging of gedrag van uw dier kunt u ook bespreken met de dierenarts.

Maak een afspraak

 

DIERENARTS DE VLIEGER
Nieuwenhovestraat 72
8790 Waregem

056 / 61 52 17
dierenarts.devlieger@gmail.com

BE 0837 918 167
OPENINGSUREN

Consultaties graag na afspraak.

Voeding en/of verzorgingsproducten kunnen afgehaald worden van maandag tot en met vrijdag van 17u tot 19u.

BIJ SPOED:      056 / 61 52 17